• Met de pubquiz van afgelopen zaterdag hebben we het seizoen 2019-2020 op gepaste – namelijk gezellige - wijze afgesloten. Een outdoorquiz werd het niet, want de regen dwong ons naar binnen. De gezelligheid was de grootste winnaar van deze middag, naast team Daniel (met naast hem Leonieke, Wim, Emiel en Bart), dat deze middag van de 14 deelnemende teams de meeste punten behaalde. De schoolvakanties zijn begonnen. Het is stil op straat en op ons sportcomplex.

    2019-2020 was een bijzonder seizoen. We hebben mooie wedstrijden gezien, spannende, niet alleen bij het eerste maar ook bij de andere teams. Qua prestaties was het over de hele breedte een prima seizoen. De jeugd had ons helemaal in de ban. Wie het allemaal nog eens wil nalezen, kan het jaarverslag erop naslaan. En toen kwam het coronavirus, dat roet in het eten gooide. Medio maart kwam er een abrupt einde aan de competitie en de trainingen. Vergeten zijn ze, al die mooie wedstrijden en het toeleven naar de juniorenfinale in Ahoy.

    In de geschiedenisboeken zal dit jaar gedomineerd worden door de betekenis van het coronavirus. Als ik terugkijk naar deze periode kan ik zeggen dat we er goed mee om zijn gegaan. De regels werden gerespecteerd en daar mogen we als vereniging trots op zijn. Door bestuur en communicatie is voor deze periode gezocht naar het onderhouden van de contacten met onze leden. Want als je elkaar niet meer tegenkomt in de kantine, op het sportveld of bij een andere activiteit, hoe blijf je dan toch in contact met elkaar? Met de podcast KZ Talks 4U, met het Grote KZ Spel, met de Blijf Fit adviezen van de selectie, met de updates van de coronamaatregelen en met het Corona Dagboek hebben we elkaar op de hoogte gehouden van het wel en wee in coronatijd. Ik heb genoten van al die online-activiteiten. De mensen die er hun bijdrage aan geleverd hebben, verdienen een groot compliment.

    De traditionele afsluiting van het jaar met een borrel en een Chinese maaltijd voor alle vrijwilligers hebben we helaas moeten schrappen. We hebben gezocht naar een andere mogelijkheid om hen te bedanken, want de inzet in het afgelopen jaar was weer geweldig. KZ kan niet zonder vrijwilligers. Deze week wordt bij hen een kleine attentie bezorgd. Omdat we heel veel vrijwilligers hebben, kan het zijn dat onze lijst niet compleet is. Laat het ons weten als u niets heeft ontvangen. 

    We gaan nu tijdelijk “op rust”. Wie ook in de zomer wil korfballen, kan daarvoor op woensdagavond op ons sportcomplex terecht en voor de jeugd en het special korfbal zijn er ook activiteiten. Voor nu spreek ik de wens uit dat het een mooie zomer wordt. Geniet van de vakantie, waar dan ook.

    Corrie Noom