• 01 mrt. 2020 Zondagmorgen, ik word wakker met een kater van de wedstrijden tegen PKC/SWK Groep. In de WhatsApp-groep van de B3 krijg ik een foto van Yara en Melissa die een doelpunt vieren. Linde heeft in het andere vak de wedstrijd op slot gegooid. ‘Ik was zo blij dat je scoorde Lin’, is het commentaar. Daar kan geen aspirientje tegenop.

  Zaterdagmiddag was het al feest in app-groep van de B3. Voor mijn eigen wedstrijd had ik nog even snel de overwinningsfoto van hun duel tegen ZKV doorgestuurd. Ik moest de vier mannen en acht dames aanmoedigen om een vrolijk gezicht te trekken, maar uiteindelijk stonden ze er best blij op. 

  Het gevaar van veel verliezen is dat je het juichen verleert, het gevaar van veel winnen trouwens ook. De 13(!) spelers uit de B3 weten gelukkig nog wat juichen is, ook na een heel seizoen bivakkeren onderaan de ranglijst. Ze zijn blij met ieder doelpunt, want ze maken er niet zoveel. En ze zijn blij met alle minuten die ze kunnen spelen, want ze moeten de speeltijd vaak delen. Misschien zijn ze daarom wel zo goed in elkaar aanmoedigen vanaf de bank.

  ‘We lijken wel kampioenen!’, was de reactie op mijn foto. ‘Ja toch, we staan nu gwn 5e!’ Tja, het ene team bereikt plek 5 en is beretrots, terwijl voor het andere team de vijfde plaats de uitkomst van het slechtste scenario is.

  In de voorbeschouwing op de wedstrijd KZ – PKC schreef ik dat we het bereiken van de play-offs nog in eigen hand hadden. Dat is na zaterdagavond wel anders. ‘Even niet opletten en we staan op plek 5’, dat werd helaas waarheid. Onze hoofdmacht moet twee keer winnen en dan is het hopen op een misstap van de concurrentie.

  Het worden een paar spannende weken. En wat moet je doen als het spannend wordt? Bij. Elkaar. Blijven. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan als je achterban opgesplitst moet worden omdat niet iedereen in de hal van GG/IJskoud de Beste past. 150 (en nog wat) KZ’ers kunnen bij de wedstrijd zijn, de rest zal het moeten doen met de livestream. De selectie heeft zaterdag alle steun nodig en het stemt de redactie dan ook tevreden dat in de mailbox veel reserveringen binnenkwamen voor supporters uit de harde kern.

  Heb je geen kaartje kunnen bemachtigen? Niet getreurd! De kantine is zaterdagavond open, zodat KZ’ers samen de wedstrijden kunnen volgen via de livestream op groot scherm. Kom vooral, dan maken we er ook in De Koog een mooie avond van!

  Wij zijn Koogers, wij zijn de beste. Maar goed, dat vinden ze in Wormer ook van zichzelf. En in Amsterdam, en in Gorredijk, Delft, Bennekom… Het wordt dus hoog tijd het te laten zien.

  Collega-bestuurslid Erna van Gammeren vertelde het in de vorige Keek op de Week al: er staat ons veel moois te wachten. Play-offs voor de A1 en B1, de race naar het NK voor de C1 en C2, en nog veel meer KZ-teams die strijden voor een kampioenschap. Natuurlijk hechten we veel waarde aan sportieve prestaties, maar vergeet vooral niet plezier met elkaar te hebben, te juichen om alle doelpunten en elkaar aan te moedigen. 

  Geniet van de spannende slotfase van de competitie!

  Lisa van Tongeren
  Bestuurslid marketing en communicatie